Kommende udbud af Fælles Bibliotekssystem (FBS 2.0)

På denne side finder du relevant materiale vedrørende det kommende udbud af FBS.

Hvis du har spørgsmål til dokumentbiblioteket eller leder efter et specifikt dokument, er du velkommen til at skrive til bibsys@kombit.dk.

Udbudsmateriale til høring i kommunerne

Materialet er i høring fra den 24. oktober 2023 til den 15. november 2023 kl. 12.00.


OBS! Linket i afsnit 6.2.1 Fælleskommunale rammearkitektur og den fælleskommunale infrastruktur virker desværre ikke. Nedenfor finder du relevante links. Vi beklager ulejligheden.

FK Klassifikation

Klassifikation har til formål at indeholde og udstille klassifikationssystemer, som er væsentlige for it-understøttelse af den kommunale opgavevare­tagelse. 

Klassifikationssystemer sikrer en ensartet grundstruktur og en fælles referenceramme, som eksempelvis kan lette udveksling af information samt automatisering af processer på tværs af it-løsninger. 

For mere information om støttesystemet, se https://digitaliseringskataloget.dk/l%C3%B8sninger/klassifikation 

FK Organisation

Organisation udstiller organisatoriske data til de fælleskommunale fagsystemer. Kombineret med informationer fra Klassifikation vil det være muligt at opmærke, hvor i kommunen en opgave er placeret. 

Organisation skal sikre, at den autoritative beskrivelse af organisationen og dens aspekter altid findes ét sted, samt at integrationen til organisationsdata er tilgængelig og veldefineret. 

For mere information om støttesystemet, se https://digitaliseringskataloget.dk/l%C3%B8sninger/organisation

FK Adgangsstyring

Fælleskommunal adgangsstyring sikrer en central administration af Brugere, deres rettigheder og adgang til de kommunale fagsystemer, således at det enkelte fagsystem kan nøjes med at styre, hvilke roller, fagsystemet skal tilbyde og understøtte. 

For mere information om støttesystemet, se https://digitaliseringskataloget.dk/l%C3%B8sninger/adgangsstyring 

FK Beskedfordeler

Beskedfordeleren håndterer formidling af beskeder fra afsender til modtager(e). Systemet fordeler beskeder mellem de forskellige fagsystemer i og på tværs af kommuner, og gør det muligt at abonnere på relevante beskeder om ændringer i sager.

For mere information om støttesystemet, se https://digitaliseringskataloget.dk/l%C3%B8sninger/beskedfordeler 

FK Fordelingskomponent

Fordelingskomponenten sikrer juridisk overdragelse af data mellem systemer inden for en myndighed eller mellem myndigheder med accept af modtager. Overdragelsen skal have et forretningsmæssigt formål. 

For mere information om støttesystemet, se https://digitaliseringskataloget.dk/l%C3%B8sninger/fordelingskomponenten